Tekijä

Nimeni on Maria Helena Vuorma. Asun Pirkanmaalla, Lempäälän Kuljussa. Muutin Pirkanmaalle vuonna 2003 Oulusta. Kuvaamisen hienot hetket havaitsin jo vuonna 1995. Ensimmäinen oma kamerani rikkoutui navetan lattialle, kun olin 11-vuotiaana kuvaamassa serkkuni lehmiä. Ensin suoritin audiovisuaalisen viestinnän perustutkinnon, eli media-assistentin koulutuksen (v. 2003 Oulun Pikisaaressa). Valmistuin myös merkonomiksi (v. 2006 Valkeakoskella) ja viimeisimpänä tietojenkäsittelyn tradenomiksi TAMK:sta (v. 2012 Tampereella). Toimin myös Lempäälän kunnanvaltuutettuna.

Osa sivuston kuvista on kuvattu vanhoilla Canonin EOS 20D ja Canonin Power Shot S90 -digikameroilla. Nykyinen vekottimeni on Canonin EOS 70D digijärjestelmäkamera. Olen tehnyt  palkallisia kuvauskeikkoja vuodesta 2013 alkaen, kuten kuvannut yo-, merkkipäivä- ja yrityskuvia. Työmäärä on vaihdellut kovasti vuosien varrella. Välillä olen tehnyt näitä hommia täyspäiväisesti, mutta enimmäkseen päätyön ohessa freelancerina. Kuviani on julkaistu myös useissa lehdissä, kuten Työmaana Maailma-, Aamulehti- ja Schatten Magazine -lehdissä.

Visuaalinen ilmaisu on haastava itseilmaisun muoto, jossa minua kiehtovat yksityiskohdat ja hetkeen heittäytyminen. Rakastan heijastumia, valoja, varjoja ja kokeellista ilmaisua. Hienoin haaste on toteuttaa vaikuttavia töitä, jotka pysäyttävät pupillit ja erottuvat edukseen. Esteettisyys on arvo sinällään. Viime vuosina olen keskittynyt kuvaamaan ihmisiä erilaisissa tilanteissa, luomaan pirteän värikkäitä mainoksia ja toteuttamaan taittoja.

nettisivuille_omakuva_p
Kuvassa olen paahteisessa Burmassa. Tämän on kuvannut Konsta Virtanen.