Tekijä

Nimeni on Maria Helena Vuorma. Synnyin vuonna 1984 Oulussa. Asun Pirkanmaalla, Lempäälän Kuljussa. Kuvaamisen hienot hetket havaitsin jo vuonna 1995. Ensimmäinen oma kamerani rikkoutui navetan lattialle, ollessani 11-vuotiaana kuvaamassa serkkuni lehmiä. Ensimmäinen tutkintoni on audiovisuaalisen viestinnän perustutkinto eli media-assistentti. Sen suoritin loppuun vuonna 2003 Oulun Pikisaaressa ja muutin Pirkanmaalle samana vuonna. Olen valmistunut myös merkonomiksi v. 2006 Valkeakoskella ja viimeisimpänä tietojenkäsittelyn tradenomiksi TAMK:sta v. 2012 Tampereella. Toimin myös Lempäälän kunnanvaltuutettuna.

Osa sivuston kuvista on kuvattu vanhoilla Canonin EOS 20D ja Canonin Power Shot S90 -digikameroilla. Nykyinen vekottimeni on Canonin EOS 70D digijärjestelmäkamera. Olen tehnyt  palkallisia kuvauskeikkoja vuodesta 2013 alkaen, kuten kuvannut yo-, merkkipäivä- ja yrityskuvia. Työmäärä on vaihdellut kovasti vuosien varrella. Välillä olen tehnyt näitä hommia täyspäiväisesti, mutta enimmäkseen päätyön ohessa freelancerina. Kuviani on julkaistu myös lehdissä, kuten Työmaana Maailma-, Aamulehti- ja Schatten Magazine -lehdissä.

Visuaalinen ilmaisu on haastava itseilmaisun muoto, jossa minua kiehtovat yksityiskohdat ja hetkeen heittäytyminen. Rakastan heijastumia, valoja, varjoja ja kokeellista ilmaisua. Hienoin haaste on toteuttaa vaikuttavia töitä, jotka pysäyttävät pupillit ja erottuvat edukseen. Esteettisyys on arvo sinällään. Viime vuosina olen keskittynyt kuvaamaan ihmisiä erilaisissa tilanteissa, luomaan pirteän värikkäitä mainoksia ja toteuttamaan taittoja.

nettisivuille_omakuva_p
Kuvassa olen paahteisessa Burmassa vuonna 2012. Tämän on kuvannut Konsta Virtanen.