Ajankohtaista

Kuulumisiamme ja ajankohtaisia asioita

Kerromme täällä uutisia, vinkkejä ja ajankohtaisia asioita. Mukavia lukuhetkiä!

Jos mielessäsi on aihe, ilmiö tai taloyhtiö, josta haluaisit lukea enemmän, anna meille juttuvinkki.

Isännöinti Vuorma Oy - Ajankohtaista

Yhteiset järjestyssäännöt

Järjestyssääntöjen tarkoitus on turvata taloyhtiön asukkaiden asumisviihtyvyys ja -turvallisuus. Osakkaiden ja asukkaiden sitouttamiseksi taloyhtiön tapoihin, kannattaa järjestyssäännöistä keskustella yhteisesti ja järjestyssäännöt hyväksyä yhtiökokouksessa. Liian tiukkoja sääntöjä tai määräyksiä ei kannata naapurisovun säilyttämisen vuoksi luoda. Järjestyssäännöt ovat suositus siitä, miten taloyhtiössä asutaan.

Järjestyssäännöt eivät ole juridinen dokumentti, kuten yhtiöjärjestys, ja vaikka asunto-osakeyhtiölaki ei edellytä taloyhtiön järjestyssääntöjen olemassaoloa, on ne hyvä olla olemassa. Laki loppu viimein ajaa järjestyssääntöjen ohi.

Sääntöjä laadittaessa täytyy muistaa, että normaalia elämää ei voi järjestyssäännöillä kieltää, esimerkiksi yöaikaan suihkussa käymiseen tai vieraiden kutsumiseen ei voida puuttua.

Jos järjestyssääntöjä rikotaan toistuvasti, seurauksena voi olla huomautus. Jos rikkeen merkitys on erityisen painava, voi seurauksena olla jopa huoneiston hallintaan otto.

Tutustu oman taloyhtiösi järjestyssääntöihin taloyhtiösivujen kautta tai pyydä järjestyssäännöt nähtäville taloyhtiösi isännöitsijältä!

Facebook
Twitter
Email
LinkedIn
WhatsApp

Tutustu digitaaliseen esitteeseemme